Möt Julia – vår nya copy

Möt Julia – vår nya copy

För andra gången sätter hon sin fot här på Industrigatan 4C. Senast stannade hon hissen på våning tre – nu har hon äntligen hittat till oss på sjuan. Säg hej till vår nya copywriter Julia Andersson!

Var kommer du senast ifrån och vad har du gjort innan?
Senast var jag på byrån Eternity group och gjorde allt mellan himmel och jord för American Express. Dessförinnan var jag på byrån Folket, hann jobba inhouse ett par månader för MySafety och frilansade en sväng efter min examen från Forsbergs skola.

Hur kommer det sig att du ville jobba som just copywriter?
För flera år sen sa min kompis till mig att jag borde bli copywriter. Då visste jag knappt vad det innebar. Några år senare, efter min kandidatexamen i mediekommunikation, insåg jag att jag inte sökte jobb som kommunikatör. Jag sökte ju jobb som copywriter. Då förstod jag att jag saknade den kreativa och konceptuella biten i kommunikatörsyrket och skickade in en ansökan till copy-utbildningen på Forsbergs skola. Äntligen förstod jag vad min kompis menade. Tack, Ida!

Vad tror du kommer bli de roligaste utmaningarna med din roll? 
Här på Reaktion ser jag fram emot variationen av kunder och projekt – jag har redan fått vara med i både mindre och större projekt. Dessutom jobbar så många olika talanger tillsammans i projekten, vilket jag tror är riktigt lärorikt. Hur kan vi jobba kreativt med data och siffror? Jag kommer att lära mig massor. Det känner jag på mig!  

Kul att veta om dig som inte många vet?
Jag har liftat med en mördare.