Möt Christian — vår nya innehållsproducent

Möt Christian — vår nya innehållsproducent

Var kommer du senast ifrån och vad har du gjort innan? 
Jag har varit journalist i över 20 år och innan jag började på Reaktion jobbade jag som reporter på Gotlands Tidningar i två år. Tidigare arbetade jag 15 år på Expressen där jag i huvudsak producerade trafikdrivande webb-tv-inslag. Jag har även varit några år på TV4, när de fortfarande gjorde lokal-tv.
 
Hur kommer det sig att du ville jobba som just innehållsproducent? 
Min roll kommer att vara innehållsmakare på Reaktions olika sajter, där jag förser dem med både spännande texter och intressant webb-tv. Kort sagt, material som uppskattas och lockar till både läsning och tittning. Här har jag stor nytta av alla mina år inom kvällspressen. 
 
Vad tror du kommer bli de roligaste utmaningarna med din roll?  
Mitt jobb påminner mycket om det jag gjort tidigare. Men här kommer jag göra det mesta från ax till limpa själv i form av skrivande, foto, redigering och film. Det är både utmanande och roligt. Den stora skillnaden är förstås plattformarna. Expressen är ju en jätte till sajt och nu kommer jag framför allt att arbeta med nyhetsbrev. Det är såklart också en utmaning och mitt mål är att hjälpa kollegorna för att få sajterna att flyga ännu mer. 
 
Kul att veta om dig som inte många vet?
2011 gjorde jag ett webb-tv-reportage som har över 4 miljoner visningar på Youtube och som fortfarande genererar upp till 2 000 visningar varje dag. Det är inslaget där Färjan-Håkan käkade harakirikorv. Alltid lika kul.